26.12.2012 10641

Okulumuz Van Merkez Jandarma Asayiş Komutanlığı tarafından yaptırılmış olup 16.02.2002 tarihinde OHAL Valisi , Van Valisi , Asayiş Komutanı , Milli Eğitim Müdürü , Müdür Yardımcıları , Şube Müdürleri , Silahlı Kuvvetlere mensup Subaylar ve Okul müdürlerinin katıldığı bir tören ile Milli Eğitim Bakanlığına devir edilmiştir.

Okulumuz Van şehir merkezine 4 km. uzaklıkta bulunan havaalanı yolu üzerinde kurulmuştur.Okulumuzun çevresinde Meteoroloji Bölge Müdürlüğü , D.S.İ. Lojmanları , Filo Komutanlığı , Polis Lojmanları , Hava Meydanı ve Lojmanları , T.E.G.V. , Kız öğrenci yurdu bulunmaktadır.

VERİLİŞ AMACI : Okulumuz;Van ili merkez Jandarma Asayiş Komutanlığı tarafından yaptırılmış olup Jandarma Filo Komutanlığında görevli iken arızalanan helikopterinin düşmesi sonucu 02 Mart 1994 yılında şehit olan Jandarma Pilot Yarbay Yusuf TURGUT´un ismini almıştır. Tüm şehitlerimizin anısına Asayiş Komutanlığınca teklif edilen (Şehit Jandarma Pilot Yarbay Yusuf TURGUT İlköğretim Okulu) ismi Milli Eğitim Bakanlığınca da onaylanarak kabul edilmiştir.